Uposlenici JU Zavoda za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva KS uspješno završili edukaciju iz osnova reanimacije

Oni su medicinski profesionalci kojima smo povjerili ono što nam je najvažnije, naše potomstvo i našu budućnost, naše majke, sestre, naše supruge.

Nadasve težak i odgovoran posao jer kod većine svojih pacijenata vode brigu o dva života.

Odgovornost, empatija i ljubav prema ovom časnom i humanom pozivu dovela ih je i do edukacije iz mjera osnovnog održavanja života kod iznenadnog srčanog zastoja sa namjerom da spremno stanu u zaštitu još jednog života.

Tragom te saradnje u prostorijama Centra za edukaciju JU ZHMP KS, u periodu od 11. do 15.01.2021. godine, uspješno je održana edukacija za 44 medicinska radnika JU Zavod za zaštitu žena i materinstva KS iz domena osnovnog održavanja života uz primjenu Automatskog eksternog defibrilatora.

Direktor Hasanović izrazio je svoju zahvalnost i zadovoljstvo saradnjom i edukacijom, a razumjevajući važnost i potrebu, izrazio je i želju za nabavkom AED-ova za ambulante JU ZZŽM KS.

Kolegama upućujemo čestitke na uloženom trudu i završenoj edukaciji i iskreno se nadamo da će ovaj svijetli primjer odgovornosti i profesionalnosti postati naša svakodnevnica.

Izvor: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=907539786741176&id=282455812582913