Dani otvorenih vrata HPV vakcinacije u Kantonu Sarajevo

J.U. Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, kao inicijator  aktivnosti, uz podršku Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo i u saradnji sa J.U. Dom zdravlja Kantona Sarajevo, pokreće “Dane otvorenih vrata HPV vakcinacije u Kantonu Sarajevo”.

Vakcinacija će biti organizovana na dvije lokacije:

  1. Dom zdravlja Ilidža, HES služba
  2. Ambulanta Višnjik

Vakcinacija će se vršiti 11.07.2024. i 12.07.2024. godine, u vremenu od 08:00 do 15:00 sati, a namijenjena je svim studenticama u Kantonu Sarajevo koje žele da se vakcinišu protiv infekcija izazvanih HPV virusom. J.U. Zavod za javno zdravstvo, zajedno sa J.U. Dom zdravlja Kantona Sarajevo, formiraće timove stručnjaka koji će biti na usluzi na navedenim lokacijama, uz prisustvo epidemiologa.

Ovu aktivnost posebno podržava i JU Zavod za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva KS, čime se dodatno osigurava kvaliteta i dostupnost usluge a što su današnjom posjetom ambulanti Višnjih naglasile i direktorica Zavoda, mr.sci.dr Vanesa Dujso – Radaslić te glavna sestra Zavoda, Dervišević Sadiha.

Cilj ove aktivnosti je zaštita zdravlja djevojaka od infekcija izazvanih HPV virusom i sprječavanje ozbiljnih posljedica kao što je rak grlića materice.

Pozivamo sve studentice da iskoriste ovu priliku i zaštite svoje zdravlje!