Izvršen tretman zaštite radnih površina

Održavati poslovanje bez mikroba je postao imperativ. Takvo okruženje smanjuje greške u poslu, odsustvo zaposlenika je svedeno na minimum, te značajno štedimo naše resurse. U skladu s tim, prostorije lokaliteta Centar su dana 08.02.2021. podvrgnute tretmanu produktom Zoono, koji je dokazano učinkovit protiv velikog broja patogena, uključujući MRSA, E.Coli, salmonela, H1N1 (svinjska gripa), Listerija, TB, Stachybotrys (crna plijesan), pa čak uništava i Norovirus.

Za razliku od konvencionalnih antimikrobika, Zoono ne ubija hemijskim trovanjem ili dehidracijom alkohola, ne ispira se, isparava, ne ostavlja tragove na nanesenoj površini. Ne pospješuje mutaciju mikroba.

Zoono proizvodi koriste pročišćenu, deioniziranu vodu i antimikrobni spoj. Sloj molekularnih antimikrobnih igala ostaje postojan na površinama do 30 dana. 

Zoono nema boje, mirisa, ne ispira se, ekološki je prihvatljiv, ne dovodi do iritacija. Potpuno je nježan za ljude i životinje, smrtonosan je za širok raspon bakterija, virusa, gljivica, plijesni i algi.

Zavod će tretman istim proizvodom primjeniti i na ostalim lokalitetima te tako nastaviti svoja djelovanja i napore koja imaju za cilj stvaranja što sigurnije radne sredine za uposlenike i pacijentice.