Vođenje trudnoće i porođaj u doba Corona virusa

Regionalno online predavanje

Trudnoća u vreme Corona virusa je nešto sa čim se mnoge žene nose na različite načine.

Potreban je poseban oprez kako bi tih 9 meseci proteklo što sigurnije i bez problema za plod i majku. Koji pregledi su neophodni u trudnoći i kako se pripremiti za porodilište u vreme pandemije možete saznati od 4 eminentna stručnjaka iz 4 zemlje regiona koji će Vam približiti trudnoću i porođaj u Bosni, Crnoj Gori, Hrvatskoj i Srbiji.

Izvor: https://my.demio.com/recording/BbvSxhFe.

dr Enis Hasanović
Mr. sci. med. dr.
Mr.sci.med.dr.Enis Hasanović je doktor sa višegodišnjim iskustvom u radu sa trudnicama i direktor Zavoda za zaštitu žena i materinstva kantona Sarajevo. Kao vrhunski student, medicinski fakultet je završio sa najvišim ocjenama, a svoj konačan poziv je pronašao na specijalizaciji iz oblasti ginekologije i akušerstva.

dr Vojislav Miketić
Specijalista ginekologije i akušerstva
Specijalista ginekologije i akušerstva, subspecijalista perinatologije, dr Vojislav je cijeli svoj radni vijek posvetio brizi se o budućim mamama i zdravlju njihovih bebica – sve sa ciljem da te trenutke pamte kao najljepše u životu.

dr Ratko Matijević
Prof. dr. sc.
Prof. dr. sc. Ratko Matijević, specijalist ginekologije i opstetricije, redoviti profesor na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te pročelnik Zavoda za ginekologiju u Kliničkoj bolnici Merkur u Zagrebu. Član Kraljevskog zbora ginekologa i opstetričara Ujedinjenog kraljevstva te osnivač i vlasnik Gynema ginekološke ordinacije u Zagrebu. Bavi se strukom preko 30 godina, a autor je brojnih znanstvenih i stručnih radova.

dr Dejan Filimonović
Prof. dr. i Načelnik odeljenja preoperative GAK Narodni front
Profesor doktor Dejan Filimonović je načelnik Odeljenja visokorizičnih trudnoća u GAK „Narodni front“ i profesor na Medicinskom fakultetu u Beogradu. U aprilu ove godine uradio je zahvat koji do sada nije zabeležen u stručnoj literaturi – bebi je uz pomoć transfuzije promenjena krv dok se još nalazila u stomaku majke koja je bila zaražena Covidom-19.